Правоохоронці на сьогоднішній день розглядають лише три з шести раніше озвучених версій авіакатастрофи літака Ан-24 в аеропорту Донецька, що здійснював 13 лютого чартерний рейс з Одеси. Про це сьогодні заявив на прес-конференції в Донецьку генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

«Три версії залишилося», - сказав він про хід розслідування даної авіакатастрофи.

При цьому генпрокурор додав, що «всі версії пов'язані зі станом льотного професіоналізму льотчиків і технічного стану літака».

Пшонка також повідомив, що наразі остаточно встановлено, що на борту літака Ан-24 було 48 чоловік: 39 пасажирів і 9 членів екіпажу.

За його словами, з пасажирів тільки «двоє без квитка - вони не фіксувалися», повідомляє «УНІАН».

Генпрокурор зазначив, що фахівці ще розшифровують дані "чорних ящиків", на що у них виділено, згідно з нормативами, 60 днів. Однак Пшонка уточнив, що розшифрування даних бортових самописців планується провести протягом місяця.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом з Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака, за попередніми даними, знаходилися 52 людини (8 членів екіпажу), п'ять загинули. На сьогоднішній день відомо, що 31 чоловік звернувся за допомогою до медиків, з них 9 - знаходилися на стаціонарному лікуванні в лікарні.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Слідча група, яка працює над вивченням причин даної авіакатастрофи, розглядає серед версій: неправильні дії пілотів, неправильні дії служб аеропорту, технічний стан літака і наземних служб, несприятливі метеорологічні умови і терористичний акт.

Прокуратура Донецької області 19 лютого заявила, що в розслідуванні факту авіакатастрофи літака АН-24, що здійснював 13 лютого чартерний рейс з Одеси до Донецька, версія теракту виключена.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

492