В Україні розпочато практичну реалізацію нової регіональної політики. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час розширеного засідання Кабінету Міністрів. «Вона передбачає системне освоєння регіонами і громадами власних ресурсів на стратегічних засадах, поширення міжрегіонального співробітництва», - сказав він, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент зазначив, що вже у цьому році повинен на повну силу запрацювати новий механізм залучення під державні гарантії коштів на фінансування програм регіонального розвитку - Державний фонд регіонального розвитку. Він додав, що в питанні функціонування Фонду уряд не повинен зволікати з визначенням порядку здійснення відповідних запозичень і відпрацювати його з регіонами.

«Окремо хочу зазначити: регіональні програми та стратегії повинні реалізовуватися синхронно із завданнями Національного плану дій», - сказав Янукович.

Глава держави підкреслив, що вимагає від уряду при підготовці змін до держбюджету на 2013 рік повною мірою передбачити кошти регіонам для виконання ними делегованих повноважень і регіональних доручень Президента.

«Переконаний, що давно назріла необхідність рішучої децентралізації міжбюджетних відносин центру з регіонами. Разом з розширенням повноважень вони повинні отримати необхідні кошти для їхньої реалізації», - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211