Кабінет Міністрів посилить відбір інвестиційних проектів, на реалізацію яких будуть залучатися кредитні ресурси під державні гарантії. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, сказав міністр фінансів Юрій Колобов на розширеному засіданні Кабміну.

«Метою розвитку державно-приватного партнерства із залученням іноземного інвестора розглядається надання держгарантій під певні бізнес-проекти, що повинно стати інвестиційним імпульсом», - сказав міністр.

Колобов повідомив, що основним критерієм відбору проектів під держгарантії є підтвердження їхньої самоокупності або ж забезпечення зниження навантаження на держбюджет за рахунок економічного ефекту.

Перш за все, будуть розглядатися проекти, які стимулюють вітчизняного товаровиробника та експортера, імпортозаміщення, енергозбереження та підвищення соціальних стандартів.

За словами Колобова, урядом передбачається, що за рахунок держбюджету будуть компенсуватися відсотки за позиками частково або в повному обсязі. На ці цілі Кабміном передбачено 2,6 млрд гривень.

Міністр також зазначив, що в державному бюджеті на 2013 рік для надання державних гарантій передбачено 50 млрд гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220