Прокуратура Оболонського району Києва заявила позов до суду і вимагає зобов'язати ТОВ «Хокейний клуб «Сокіл Київ» повернути майже 29 га землі у Пущі-Водиці. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі прокуратури.

За даними прокуратури, Київрада наприкінці 2007 року уклала з хокейним клубом договір оренди майже 29 га землі вартістю понад 40 млн грн по вул.Міській у Пущі-Водицькому лісництві Святошинського лісопаркового господарства для будівництва
спортивно-оздоровчого комплексу з льодовим стадіоном і адміністративною будівлею.

Перевірка встановила, що будівництво спортивного комплексу досі не розпочато, і з червня 2012 року хокейний клуб систематично не сплачує орендну плату.

Згідно з інформацією Державної податкової інспекції в Оболонському районі Києва, розмір боргу за оренду землі становить майже мільйон гривень.

За законодавством, систематична несплата земельного податку або орендної плати є підставою припинення права користування земельною ділянкою.

У позові прокуратура вимагає припинити право користування земельною ділянкою та зобов'язати хокейний клуб «Сокіл Київ» повернути його у комунальну власність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203