Міністерство економічного розвитку і торгівлі поінформує підприємців про зміни на ринку, які плануються впровадити новим законодавством.

Нагадаємо, що «Закон про внутрішню торгівлю» №9443 був розроблений Кабінетом Міністрів і зареєстрований у парламенті в листопаді 2011 року, проте у грудні минулого року він був відкликаний. Зараз документ перебуває у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі на доопрацюванні, у ході якого будуть внесені всі пропозиції та зауваження, надані народними депутатами і громадськістю.

Для цього уряд планує активізувати діалог з представниками бізнесу, громадських організацій та рітейлу, а також організувати всебічне інформаційне супроводження кожного пункту закону. Це необхідно зробити для того, щоб максимально інформувати населення про майбутні зміни.

У Міністерстві зазначають, що саме непоінформованість громадян про позитивні зміни, які відбуватимуться у ході реформування української економіки у цілому, дає можливість зацікавленим особам впливати на людську свідомість і маніпулювати ним, повідомляє «ТСН».

Так, у ході програми «Досвід» на Першому Національному каналі директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Ігор Гарбарук зазначив, що під час проведення наради з обговорення закону про внутрішню торгівлю було висловлено низку негативних оцінок щодо впровадження нововведень. Однак спілкування з рядовими підприємцями показало, що переважна більшість просто не знає, які саме зміни відбуватимуться і яким чином вони вплинуть на картину у цілому.

«Практично кожен день іде відкритий діалог, ми спілкуємося з представниками бізнесу, громадських організацій. Коли підходять підприємці, які торгують на цих ринках, складається зовсім інше враження: вони говорять: «Цього ми не знали, цього не зрозуміли, а ми думали, що треба підписувати 9 окремих договорів на додаткові послуги». Тобто в даному випадку проблема була в тому, що інформаційна кампанія з цього приводу має бути більш істотною», - зазначив Гарбарук.

Тепер Міністерство економічного розвитку і торгівлі посилить комунікацію з громадськістю щодо закону про внутрішню торгівлю, щоб узгодити всі положення, які незрозумілі або викликають нарікання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209