Згідно з Програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік, більше 100 млн грн буде направлено на модернізацію інфраструктури житлово-комунального господарства столиці. Загальний обсяг асигнувань із міського бюджету на об'єкти Програми становить 1,5145 млн грн, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, незважаючи на значну ступінь зношеності комунальних інженерних мереж та високу аварійність окремих ділянок, у Програмі на 2013 рік передбачені асигнування із міського бюджету на ліквідацію наслідків 5 аварій на об'єктах каналізаційного господарства в обсязі 8,2 млн грн і на завершення будівництва каналізаційних колекторів - 10 млн грн. На ремонт і реконструкцію водопровідних мереж передбачено 6,4 млн грн.

«У галузі житлово-комунального господарства є кілька пріоритетів. По-перше, це Бортницька станція аерації. На її території реконструюється кілька об'єктів, на які виділено 19,1 млн грн. Одночасно ми будемо працювати над виділенням коштів із держбюджету, адже реконструкція БСА - це дуже масштабний проект і він важливий не тільки для Києва, але і для інших міст, розташованих нижче за течією Дніпра. Другим із пріоритетів фінансування є енергозбереження. Ми заклали кошти на оснащення житлових будинків теплолічильниками, реконструкцію котелень, на продовження програми термосанації будівель бюджетної сфери. У цілому ця сума становить понад 28,5 млн грн. Крім того, 8 млн грн. передбачено на ремонт ліфтів», - повідомив Крамаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183