Для оптимізації економічного зростання України основні ресурси будуть спрямовані на найперспективніші галузі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході розширеного засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«У розробленій урядом програмі оптимізації економічного зростання концентрація ресурсу зосереджена на напрями, які дадуть максимальну віддачу», - сказав він.

Прем'єр-міністр нагадав, що уряд поставив на меті знизити імпортозалежність, сформувати на внутрішньому ринку додатковий попит, особливо на товари вітчизняного виробництва, підвищити їхню конкурентоспроможність, стимулювати експорт.

«Цього ми не можемо досягти без структурної модернізації економіки, розвитку науки і технології, створення нових високотехнологічних виробництв», - сказав глава уряду і додав, що ресурси будуть використовуватися максимально ефективно, а прийняття рішень буде прозорим.

«Україна має всі можливості не тільки закріпити свої традиційні конкурентні переваги, наприклад, металургійну промисловість чи хімію, але й істотно підвищувати роль високотехнологічних секторів, і не у майбутньому, а вже зараз», - сказав Азаров.

За його словами, пріоритетними галузями для України будуть також біотехнології, виробництво нових матеріалів, медичного обладнання і тощо.

Нагадаємо, сьогодні, 27 лютого, за участю Президента України Віктора Януковича проходить розширене засідання Кабінету Міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192