Спроби зберегти корупційні лазівки у законодавстві будуть жорстко каратися. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході розширеного засідання Кабінету Міністрів заявив Президент України Віктор Янукович.

Янукович підкреслив, що завдяки системній роботі у 2012 році вдалося значно пом'якшити негативний вплив європейської депресії на Україну.

За його словами, реформи мають системний ефект - це економічний імунітет від зовнішньої кризи. «Погодьтеся, він значно посилився», - сказав Президент.

«Тільки наведення порядку у системі влади не забезпечить ефективного розвитку держави. Вже на початку нашої роботи я усвідомлював, що тільки радикальні системні реформи можуть забезпечити виконання ключових цілей державної економічної політики. Україна не мала права залишатися серед аутсайдерів ринкових змін», - зазначив Янукович.

Глава держави заявив, що сьогодні реформи проводяться в умовах світової фінансової кризи і жорстких фінансових обмежень. Він додав, що далеко не все задумане вдалося зробити.

За словами Януковича, зараз перед владою стоїть складне завдання - «навчити працювати» новий механізм і навчити суспільство в повній мірі використовувати його потенціал. «Це – завдання, яке постає перед оновленим складом уряду. Попереджаю: я буду жорстко контролювати, чи відповідають урядові та відомчі нормативні акти цілям прийнятих базових законів, духу реформ. Будь-які спроби вихолостити зміни, уникнути відповідальності, а тим більше зберегти корупційні лазівки будуть жорстко каратися, в тому числі відповідними кадровими рішеннями», - підсумував Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що чиновники блокують виконання антикорупційного законодавства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266