Уряд України очікує повторного візиту місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) для продовження дискусії про можливість виділення країні кредиту stand-by наприкінці березня цього року, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Очікується, що ближче до кінця, швидше за все, березня приїде місія... щоб почати готувати драфт меморандуму. У нас стриманий оптимізм», - сказав він на 9-й інвестиційній конференції інвесткомпанії «Драгон Капітал» у Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, знайдемо рішення питань, що стосуються курсу гривні, тарифів дефіциту «Нафтогаз України». У нас хороші очікування, передчуття», - додав глава МЕРТ, який очолює також раду Національного банку України.

Він ухилився від інших коментарів, зазначивши лише, що після спаду української економіки у III і IV кварталах минулого року в ній очікуються позитивні тенденції.

В Україні наприкінці січня працювала місія МВФ, яка обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду $10 млрд, що дозволить йому, зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки у цьому році становить близько $6 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192