Президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити безумовне виконання домовленостей з ЄС.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході розширеного засідання Кабінету Міністрів заявив Президент України Віктор Янукович.

Янукович наголосив, що євроінтеграційний вектор пріоритетний для України, а саміт Україна-ЄС «став важливим кроком до переходу на новий рівень відносин з ЄС - політичної асоціації та економічної інтеграції», - сказав Глава держави.

«Вимагаю від уряду забезпечити безумовне виконання домовленостей, досягнутих з керівництвом ЄС», - підкреслив Янукович і додав, що необхідно докласти максимум зусиль для підписання Угоди про Асоціацію у листопаді у Вільнюсі.

У той же час Президент підкреслив, що необхідно шукати взаємоприйнятні моделі співпраці з МС, оскільки Росія, Білорусь і Казахстан - це не лише партнери України, а країни, з якими нас пов'язують «сотні років спільної історії».

Як повідомляв ForUm, Янукович залишився задоволений результатами саміту «Україна-ЄС».

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212