Скасування дипломів державного зразка призведе до занепаду вищої освіти. Таку думку у коментарі кореспонденту ForUm'у заявила експерт з питань закордонної освіти Алла Селецька.

«У нас дуже низькі стандарти, велика корупція у сфері освіти, і якщо в Україні навіть просто прибрати державний контроль, то приватні маленькі вузи зовсім втратять марку. Зараз їх тримають ось ці державні стандарти», - сказала вона.

За словами Селецької, в англосаксонських країнах справді немає державних дипломів, кожен університет видає свою «корочку». Але у тій же Франції, приміром, є і державний диплом, і свій, який можна отримати, якщо скласти додаткові іспити.

«Державний набагато більше цінується роботодавцями. А в Німеччині переважна більшість вищих навчальних закладів державні, з державними дипломами відповідно», - підсумувала експерт.

Як повідомляв ForUm, ініціативу про те, що Україні потрібно відмовитися від видачі випускникам вищих навчальних закладів єдиних дипломів державного зразка, підтримав прем'єр-міністр Микола Азаров у ході спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291