Забезпечення стабільності курсу національної валюти дало можливість українським виробникам нормально працювати на зовнішніх ринках і підвищило довіру громадян до гривні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході розширеного засідання Кабінету Міністрів заявив Президент України Віктор Янукович.

«Три роки поспіль гривня стабільна. Це дало можливість українським виробникам нормально працювати на зовнішньому ринку. Стабільний курс підвищує довіру громадян до національної валюти, заощадження у ній виросли більш ніж на 86%, у тому числі у цьому році – майже на 17%», - заявив Президент.

Янукович підкреслив, що зважена монетарна політика Національного банку України сприяла зниженню рівня інфляції. Він повідомив, що цього року інфляція залишається низькою – 0,2%.

Президент також позитивно оцінив стан банківської системи України. «Ми посилили український банківський сектор, зміцнивши, зокрема, систему гарантування вкладів», - заявив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, правління Національного банку у минулому році виконало Основні принципи грошово-кредитної політики і свою основну функцію – забезпечило стабільність грошової одиниці України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225