Верхня палата Конгресу США схвалила кандидатуру екс-сенатора від штату Небраска, республіканця Чака Хейгела на пост міністра оборони.

Президент США Барак Обама вніс кандидатуру Хейгела на пост глави Пентагону на початку січня 2013 року.

Політологи, коментуючи тоді рішення Обами, зазначали, що вибір Хейгела на цей пост викличе бурхливі суперечки в сенаті. З одного боку, Хейгел, обіймаючи пост сенатора, висловлювався проти безумовної підтримки Ізраїлю з боку США, чим налаштував проти себе консерваторів і одного із найбільш впливових лобістів - Американсько-ізраїльський комітет з громадських зв'язків (AIPAC). З іншого боку, будучи членом верхньої палати, Хейгел підтримав введення військ у Косово, війну в Іраку і кілька інших законодавчих ініціатив, проти яких виступали демократи.

Навколо кандидатури Хейгела, як і очікувалося, у сенаті розгорнулася бурхлива дискусія. У підсумку за його підтримку проголосували 58 сенаторів, із яких лише чотири представляють Республіканську партію, проти був поданий 41 голос. Для призначення на пост міністра оборони Хейгела було необхідно набрати як мінімум 51 голос, пише «Lenta.ru».

На чолі оборонного відомства Хейгел змінить Леона Панетту, який обіймав цей пост з липня 2011 року. Незабаром після переобрання Обами на другий термін Панетта оголосив про намір подати у відставку, пообіцявши при цьому не залишати свій пост до призначення нового міністра оборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255