У Рівному відбулося відкриття обласного перинатального центру у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість материнства та дитинства». Раніше у цьому приміщенні був звичайний пологовий будинок. За порівняно короткий термін його модернізували, добудували один поверх і окремий корпус.

Під час відкриття перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова зазначила, що відкриття перинатального центру для Рівненщини - особлива подія, оскільки ця область є одним із лідерів з народжуваності, повідомляє прес-служба Глави держави.

Рівненський обласний перинатальний центр став дев'ятою установою, відкритою у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість материнства та дитинства». Завдяки роботі перинатальних центрів за останні два роки в Україні значно знизилися показники дитячої та материнської смертності, зазначила Акімова.

Вона також повідомила, що у найближчі півроку в Україні буде відкрито ще три перинатальні центри. Також у планах - будівництво та реконструкція ще семи закладів. За словами Акімової, за два роки на реалізацію Національного проекту було спрямовано близько 600 млн грн, із них 415 млн грн виділила держава.

Головний лікар Рівненського перинатального центру Вікторія Єнікеєва ознайомила присутніх з роботою відділення постінтенсивного догляду та виходжування недоношених новонароджених. У відділенні встановлена ​​ сучасна реанімація, що дозволяє виходжувати малюків вагою від 500 грамів. Також були продемонстровані пологове відділення з сучасними операційними, палати інтенсивного спостереження і палати спільного перебування матері і новонародженого.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович заявив, що у 2013 році закінчиться будівництво перинатальних центрів по всій Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

953