Державна міграційна служба України розробила проект постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує порядок виготовлення і видачі біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон.

Про це повідомив голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук на прес-конференції у Києві.

«Ми підготували постанову Кабміну, план введення до 2016 року - це при нормальному фінансуванні та прийнятті відповідного законодавства», - повідомив Ковальчук.

За його словами, проект постанови вже пройшов узгодження в 10 з 15 служб. І Держміграційна служба розраховує на затвердження цього документа до березня 2013 року, передає «УНІАН».

Глава Держслужби також повідомив, що приблизне фінансування плану впровадження біометричних паспортів до 2016 року становить 800 млн грн.

Він зазначив, що поки у біометричні паспорти для виїзду громадян України за кордон планується вносити винятково наявну на другій сторінці паспорта інформацію та фотографію власника.

Разом з тим він не виключив, що у майбутньому біометричний паспорт зможе містити і додаткову інформацію, зокрема, відбитки пальців.

Ковальчук також запевнив, що паспорт буде захищеним від спроб несанкціонованого зняття інформації. Однак зазначив, що поки він не може сказати, скільки коштуватиме біометричний паспорт.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня 2012 року набрав чинності закон «Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», що передбачає введення біометричних паспортів.

29 листопада Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Закон, зокрема, передбачає введення електронних паспортів - документів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон у відповідності зі стандартами Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО).

Крім того, закон встановлює, що паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, яка містить безконтактний електронний носій інформації. В електронний паспорт вноситься: назва держави, назва документа, прізвище та ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі документа, уповноважений орган, який видав документ, місце народження, фотографія і підпис особи. У паспорт за письмовою заявою можуть бути внесені дані батьків або опікунів особи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

618