У рамках офіційного візиту до ФРН міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів переговори зі своїм німецьким колегою Гідо Вестервелле, повідомляє прес-служба МЗС.

Під час зустрічі головну увагу було приділено питанням європейської інтеграції України, зокрема, перспективі підписання Угоди про асоціацію у рамках саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Кожара докладно поінформував німецького колегу про підсумки саміту Україна-ЄС у Брюсселі і висловив сподівання, що його результати дадуть нові імпульси для активізації зусиль як української, так і європейської сторони з метою забезпечення підписання даного документа.

Вестервелле підкреслив зацікавленість Берліна у підписанні Угоди про асоціацію, зазначивши, що без України європейський проект буде незавершеним. Керівник німецького зовнішньополітичного відомства підкреслив, що на основі Угоди про асоціацію Україна та ЄС будуть зближатися політично, економічно і суспільно.

Сторони констатували взаємний інтерес у розвитку українсько-німецьких двосторонніх відносин, у т.ч. активізації політичного діалогу.

Кожара підкреслив, що українська сторона надає великого значення взаємодії з Німеччиною, що є визначальним для євроінтеграційного поступу нашої держави, а також сприяє вирішенню питань європейської безпеки.

Німецький міністр висловив сподівання, що Україна послідовно продовжуватиме курс всебічних реформ, і запевнив у готовності ФРН надавати підтримку уряду України на цьому шляху.

Обидва міністри наголосили на важливості здійснення подальших кроків з метою лібералізації візового режиму для громадян України.

Як раніше повідомляв ForUm, лідери України та Європейського Союзу сподіваються на досягнення Києвом до початку травня прогресу у виконанні умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332