Взаємодія України з Євросоюзом у питанні модернізації української ГТС перейшла у практичну площину.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив на брифінгу виконувач обов'язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За інформацією МЗС, очікується, що найближчим часом через міжнародні фінансові інститути буде виділено перший кредитний транш у рамках реалізації проекту модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Крім того, українська сторона очікує продовження переговорів на цю тему в рамках майбутніх зустрічей фахівців та експертів в енергетичній сфері.

«У ході саміту Україна-ЄС було досягнуто домовленості між нашою державою та Євросоюзом, а також підписаний сьомий спільний звіт про реалізацію меморандуму про співпрацю в енергетичній сфері.

Згідно з домовленістю, Україна і ЄС найближчим часом почнуть роботу над можливою участю ЄС у процесі модернізації нашої ГТС. Ми очікуємо продовження переговорів на цю тему», - підсумував дипломат.

Як повідомляв ForUm, Україна планує підписати договори на реверсну поставку в 2013 році природного газу із Німеччини через територію Угорщини та Словаччини обсягом до 7 млрд кубометрів.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Брюссель готовий надати конкретну допомогу і підтримати зусилля Києва щодо здешевлення ціни на російський газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406