Українська держава зможе стати повноцінним членом Європейського союзу вже через 7 років. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив політолог Олександр Рар.

«2020-30 роки мені здається це реально. Питання полягає в тому, хоче Україна йти в бік Європи чи ні», - вважає експерт.

У той же час розглядається можливість створення спільного простору всередині ЄС для таких країн, як Україна, Росія, Білорусь. Поки членство України в Євросоюзі ще не розглядається, проте можливості для прискорення цього процесу існують. Для цього український уряд має прискорити проведення низки важливих реформ.

Одним із ключових питань зараз є модернізація і реформування української судової системи. Це також є вимогою для проведення саміту Східного партнерства, який відбудеться вже у листопаді цього року, нагадав Олександр Рар. Питання європейської інтеграції має для українського уряду ключовий характер, передає «LB.ua».

На сьогоднішній день стосовно України діє Європейська політика сусідства. Україна веде переговори з ЄС про підписання договору про асоціацію, що передбачає спрощення візового режиму між країнами і створення зони вільної торгівлі. Угода про асоціацію була прийнята 30 березня 2012 року і для вступу документа в силу необхідно підписання та ратифікація Верховною Радою, Європарламентом і парламентами країн-членів ЄС. Це стане можливим, як тільки Україна проведе всі необхідні реформи. Варто зазначити, що і український уряд, і лідери країн ЄС зацікавлені у об'єднанні з Україною.

Так, на нещодавньому саміті Україна-ЄС Президент Віктор Янукович заявив про те, що питання європейської інтеграції України вже вирішене і є стратегічним. Для цього необхідно також поліпшити інвестиційний клімат в Україні, щоб угода про вільну торгівлю могла запрацювати відразу ж після її остаточного підписання сторонами. Попередня оцінка виконання Україною взятих зобов'язань повинна бути проведена вже у травні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

768