ПАТ «Київенерго» не має наміру відключати електроенергію на об'єктах КП «Київський метрополітен», які забезпечують перевезення пасажирів. Про це у коментарі ForUm'у повідомили у дирекції комунікацій ПАТ «Київенерго».

«Ми постійно працюємо з боржниками, серед яких є і важливі міські підприємства. У таких випадках, розуміючи їхню соціальну значимість, компанія вдається до відключення допоміжних, адміністративних або невиробничих будівель. Таким чином, у випадку з КП «Київський метрополітен» можливе відключення не буде стосуватися об'єктів, які забезпечують перевезення пасажирів», - повідомили у дирекції.

У компанії нагадали, що, відповідно до Закону України «Про електроенергетику», електрична енергія є товарною продукцією, призначеною для купівлі-продажу, і як всякий товар безкоштовно відпускатися не може. «Тому у разі накопичення споживачем боргів, енергопостачальник зобов'язаний повідомити боржників про відключення і здійснити відключення у разі непогашення боргів до рівня їхньої екологічної броні (якщо така встановлена ​​ для даного підприємства), тобто мінімально необхідного рівня енергопостачання. Раніше ПАТ «Київенерго» попередило юридичних осіб-боржників про відключення електроенергії у разі непогашення боргів, що накопичилися», - зазначили у «Київенерго».

Як повідомили у дирекції комунікацій, загальна заборгованість усіх споживачів Києва, зокрема населення, за електроенергію перед «Київенерго» склала 836,9 млн гривень станом на 21 лютого 2013 року.

Як раніше повідомляв ForUm, ПАТ «Київенерго» направило комунальним підприємствам «Київський метрополітен» і «Київміськсвітло» попередження про відключення електроенергії через накопичені борги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277