Лібералізація візового режиму між Україною та Європейським Союзом не носить дискримінаційного характеру по відношенню до Росії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Я не бачу, яким чином візовий режим між Україною та ЄС може дискримінувати Росію», - сказав він.

Перебийніс зазначив, що переговори РФ з ЄС про лібералізацію візового режиму - це абсолютно інший процес. «Я не бачу жодних підстав говорити про те, що наша угода якимось чином дискримінує Росію в цьому питанні. Ми бажаємо нашим російським колегам успіху в цих переговорах, оскільки вважаємо, що свобода пересування, якої б країни це не стосувалося, це дуже важливе питання. Зі свого боку ми будемо докладати всіх зусиль для того, щоб досягти прогресу в цьому питанні саме для громадян України», - підсумував представник МЗС України.

Нагадаємо, 25 лютого міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Євросоюз дискримінує Росію, підписавши угоду з Україною про безвізовий режим для власників службових біометричних паспортів, і не погоджуючись на це з російською стороною.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252