Станції швидкої медичної допомоги в Києві відповідають європейським стандартам. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко під час відвідування Київської міської станції швидкої медичної допомоги.

«Сьогодні ми маємо цей диспетчерський пункт як зразок того, що повинно бути у всіх великих містах у дещо меншому масштабі, де населення менше. Разом з тим стандарти та технічне оснащення таких пунктів повинні бути уніфіковані і відповідати найвищим стандартам. Те, що ми сьогодні побачили, практично таке ж аналогічно працює в Лондоні та інших містах Європи», - сказав Грищенко.

Він зазначив, що сьогодні служба екстреної медичної допомоги стикається з проблемами забезпечення правильної маршрутизації викликів, підвищення відповідальності тих, хто працює в цій службі, передає «УНІАН».

Віце-прем'єр підкреслив, що держава буде забезпечувати фінансування для закупівлі транспортних засобів для швидкої медичної допомоги.

У той же час Грищенко зазначив, що органи місцевої влади також повинні шукати фінансові можливості для забезпечення служби екстреної меддопомоги.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив щорічно оновлювати парк карет швидкої допомоги на 1000 машин.

Голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив, що всі автомобілі швидкої допомоги в Україні будуть оснащені GPS-навігаторами до кінця 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227