У Києві двоє шахраїв викрали у власників пенсійних банківських карт майже 8 млн грн, повідомляє ВЗГ ГУМВС у столиці.

Усі жертви злочинців - люди похилого віку. Хлопці майже місяць готувалися до злочину, а потім протягом лише декількох годин перевели в готівку заощадження пенсіонерів.

Зараз столичні правоохоронці за підозрою у скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, розшукують двох киян.

Співробітники управління по боротьбі з кіберзлочинністю встановили особи двох підозрюваних: один з них Ткач Владислав Юрійович, 1990 року народження, другий - Голобородько Олексій Павлович, 1989 року народження.

За попередньою інформацією, зловмисники, незважаючи на свій юний вік, раніше вже мали досвід роботи в банківських установах.

Хлопці спочатку вистежували пенсіонерів, які мають великі заощадження. Потім дзвонили до довірливих жертв і під будь-яким приводом дізнавалися всю необхідну інформацію про банківські карти. Так, наприклад, одній з ошуканих шахрай представився співробітником банку і попросив для продовження терміну дії банківської картки назвати всі свої реквізити. Жінка навіть не підозрювала, що довірливість коштуватиме їй майже 30 тисяч гривень власних заощаджень. Після цього шахраї виготовили дублікати карток і перевели в готівку майже вісім мільйонів гривень. Знімали кошти в різних банкоматах столиці.

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського райуправління міліції розпочато кримінальне провадження.

Столичні правоохоронці звертаються з проханням до всіх громадян, які володіють будь-якою інформацією про місцезнаходження зловмисників, подзвонити за телефоном - (044) 209-99-49 або 102.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371