Захоплені піратами біля берегів Нігерії моряки з буксира Armada Tuah 101, серед яких троє громадян України, звільнені і незабаром повернуться додому, повідомили в Департаменті інформації і друку МЗС Росії.

«За повідомленням представника нігерійського філіалу компанії «Бумі Армада Навігейшен», що підтверджено в її малайзійському офісі, шестеро членів екіпажу буксира Armada Tuah 101, що належить їй, які були захоплені під час піратського нападу 17 лютого біля берегів Нігерії в районі порту Брас (штат Байелса), звільнені 25 лютого», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед них - старший помічник капітана судна росіянин Андрій Новіков, а також троє громадян України і двоє - Індії. Всі звільнені заручники почуваються нормально і незабаром повернуться додому, передає «УНІАН».

Нагадаємо, Міжнародне морське бюро (ММБ) повідомило про те, що 17 лютого приблизно на відстані 80 км від нігерійського узбережжя пірати напали на судно Armadah Tuah.

Під час нападу на експлуатоване нігерійською компанією-оператором Armada Century Ltd допоміжне судно Armadah Tuah під прапором Малайзії пірати захопили тільки іноземців, що перебували на борту. Нігерійці, які входили до складу екіпажу, згодом перегнали покинуте морськими розбійниками судно до берега.

За словами представника поліції нігерійського штату Байельса Фіделіса Одунні, «троє з викрадених - з України, двоє - з Індії, один - з Росії. Один з викрадачів подзвонив і зажадав 200 млн найра (близько одного мільйона євро)».

20 лютого в прес-службі МЗС України повідомили, що троє громадян України - члени екіпажу шельфового буксира Armada Tuah 101, захоплені в полон, звільнені.
Однак 22 лютого це повідомлення спростували в МЗС РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211