Витрати Франції на військову операцію проти бойовиків-ісламістів у Малі вже перевищили 100 мільйонів євро, терміни завершення операції поки не відомі, заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Лє Дріан в ефірі радіостанції RTL.

«Сьогодні можна вважати, що витрати склали трохи більше 100 мільйонів євро з середини січня... У бюджеті Міноборони щорічно закладається стаття зовнішніх операцій - 630 мільйонів євро, яка і раніше, і в цьому році використовувалася для Афганістану. Сто мільйонів навіть проходять по цій статті», - сказав Ле Дріан, відповідаючи на запитання радіослухачів.

Міністр оборони не зміг назвати приблизні терміни виведення французького контингенту. Він нагадав, що глава МЗС Франції Лоран Фабіус раніше заявляв, що на початку березня може початися поступове виведення контингенту, який зараз становить близько 4 тисяч осіб.

«На початку операція просувалася швидко, а зараз ми в самому серці конфлікту, йдуть запеклі бої. Ми повинні довести місію до кінця. Я можу сказати тільки, що ми не повинні там залишатися весь час. Ми вийдемо, як тільки операція завершиться», - сказав міністр, РІА «Новини».

Він зазначив, що Франція і низка інших країн запропонують помістити діючу в країні місію Економічного співтовариства західноафриканських держав (ЕКОВАС) під егіду ООН. Ця місія і повинна буде змінити французький контингент, коли територія Малі буде звільнена від терористів. Ле Дріан також зазначив, що Франція та її союзники знищили безліч ісламістів, однак не назвав їх числа.

«Ми ще не ідентифікували результати наших ударів», - заявив міністр

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204