Україна у 2013 році планує закупити у Росії близько 18-20 мільярдів кубів газу, заявив журналістам у вівторок заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун.

«Вісімнадцять-двадцять (мільярдів кубометрів. - Ред.), ми їх («Газпром». - Ред.) попередили, що будемо менше брати. А ось як вийде - побачимо», - сказав Чупрун.

За його словами, Київ має достатні запаси газу і країна не відчує скорочення закупівель палива в Росії. «Хороший залишок газу є після зимового періоду», - сказав Чупрун, передає РІА «Новини».

Як раніше повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна в першому кварталі 2013 року планує почати поставки газу з Європи через Угорщину та Словаччину.

Європейський Союз обіцяє Україні вирішити питання про диверсифікацію поставок природного газу, що вплине на ціну російського газу для України.

Нагадаємо, за словами заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадима Чупруна, Україна у 2013 році планує імпортувати за реверсною схемою з Європи 5 млрд куб. м газу і скоротити його закупівлі з Росії до 20 млрд куб. м.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202