Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю бразильському телеканалу «Globo» спростував думку про холодну війну між РФ і США, зазначивши, що умов для неї немає; обидві країни здатні спільно вирішувати найрізноманітніші завдання.

«Ніякої холодної війни немає, і умов для неї немає, але відносини між країнами можуть періодично загострюватися. Це залежить від адміністрації, від управлінських команд, які стоять при владі, це залежить від позиції законодавців», - сказав Медведєв.

«Я можу, наприклад, сказати, що за відомим документом («акту Магнітського». - Ред.), який ви згадали, - це ж не тільки позиція адміністрації президента Обами, але це позиція сенату. Це вже інша влада, це законодавча влада. Тобто в цьому житті все переплетено. У нас теж була ситуація, коли позиції законодавчої влади і виконавчої влади розходилися з якихось питань. Це нормально, це і у вас трапляється. Але ніяких підстав глибинних, істотних для холодної війни не існує, навпаки, ми зараз здатні вирішувати спільно найрізноманітніші завдання. І вирішуємо їх», - додав він, передає РІА «Новини».

Сенат США 6 грудня 2012 р. прийняв «закон Магнітського» про візові санкції відносно росіян, причетних, на думку конгресменів, до порушень прав людини. У відповідь Держдума прийняла «закон Діми Яковлєва», що вводить заборону на усиновлення громадянами США російських дітей і містить список американців, які, на думку Москви, також причетні до порушення прав людини і яким через це закривають в'їзд до РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191