Шанувальники групи Queen встановили місце, в якому був розвіяний прах її вокаліста Фредді Мерк’юрі. Це кладовище Kensal Green у Західному Лондоні. Про це повідомляє The Daily Mirror.

За словами видання, на кладовищі була виявлена ​​пам'ятна табличка з написом «In Loving Memory of Farrokh Bulsara» («З любов'ю в пам'ять про Фарух Бульсара»). Також на ній написано по-французьки «Pour être toujours près de toi avec tout mon amour» («Щоб вічно бути з тобою з усією моєю любов'ю»). Подібні таблички встановлюються на британських кладовищах на спеціальних постаментах.

Фарух Бульсара (ફારોખ બલ્સારા) - ім'я, отримане Фредді Мерк’юрі при народженні, яке він змінив у 1971 році під час створення Queen.

Меморіальна дошка прикрашена вензелем «М», який, як вважають прихильники, має відношення до коханки співака Мері Остін. Мері успадкувала будинок Фредді Гарден Лодж у 1991 році, коли артист помер від синдрому набутого імунодефіциту у віці 45 років. Раніше передбачалося, що вона отримала попіл Мерк’юрі після кремації його тіла, проте Остін ніколи не повідомляла, куди вона поділа останки артиста, повідомляє «Лента.ру».

Один із шанувальників Queen розповів: «Усі знають, що на Kensal Green тіло Фредді кремували, але досі залишалося цілковитою таємницею, де його прах знайшов спочинок».

За деякими біографіями, попіл Фредді знаходився в колумбарії кладовища протягом року після кремації. Виявлення меморіальної таблички стало проривом у дослідженнях життя співака.

У 1994 році колишній коханець Мерк’юрі Джим Хаттон сказав, що за його відомостями, його прах був розвіяний біля Гарден Лодж в Кенсінгтоні, біля коріння дерева великої плакучої вишні (очевидно, Cerasus subhirtella, також відомої, як «патлата вишня»), що нависає над всім садом.

Кілька місць вважалися останнім притулком Мерк’юрі. За однією з теорій, його попіл був розсипаний у Занзібарі, в Кам'яному місті, в якому народився співак. За іншою, прах могли розвіяти над Женевським озером, біля якого Фредді жив.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691