Кабінет Міністрів звернеться до Верховної Ради із законодавчою ініціативою, покликаною вирішити проблему заборгованості по соціальних виплатах згідно з рішеннями національних судів.

Про це сказав міністр юстиції Олександр Лавринович в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр», яке вийде 26 лютого, повідомили в прес-службі Міністерства юстиції України.

За словами Лавриновича, уряд запропонує визнати таку заборгованість державним боргом. Після цього в межах можливостей державного бюджету щорічно буде виділятися певна сума для поетапного погашення заборгованості. Він зазначив, що пропонується встановити піврічний термін для подання громадянами документів для виконання судових рішень.

Як повідомив Лавринович, конкретний механізм погашення заборгованості буде визначений після розгляду урядового законопроекту у Верховній Раді України.

Міністр зазначив, що виконати всі судові рішення по соціальних виплатах надзвичайно складно. За його словами, за всі роки існування Української держави було прийнято величезну кількість законів, які надають пільги та преференції різним категоріям громадян, і жодного року вони в повному обсязі не виконувались. «Щоб це зробити, потрібно коштів більше, ніж весь бюджет країни», - зауважив Лавринович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213