Президент України Віктор Янукович заявляє, що модель співпраці України з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану ще не визначена.

Про це він сказав на спільній з президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм і президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу прес-конференції в Брюсселі.

Янукович зауважив, що сьогодні під час переговорів і саміту Україна-ЄС обговорювалося питання особливості відносин України з Митним союзом.

«Безумовно, ми шукали і будемо шукати можливість співпрацювати з Митним союзом - такої моделі співпраці на сьогоднішній день ще не існує, і вона не відпрацьована, але ми ведемо переговори, і будемо прагнути до того, щоб знайти таку модель», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

При цьому Янукович наголосив на незмінності євроінтеграційного курсу України.

Нагадаємо, у червні 2011 року Янукович висловився за підписання рамкової угоди про співпрацю України з Митним союзом Білорусі, Казахстану і РФ у форматі «3 +1». Російські високопосадовці неодноразово заявляли, що РФ не влаштовує такий формат співпраці з Україною.

7 лютого 2013 р. Європейський комісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле відмітив неможливість одночасної інтеграції з ЄС та іншими наддержавними об'єднаннями.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274