Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу підкреслює неможливість одночасного членства України в Митному союзі і підписання Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це він заявив на прес-конференції після завершення 16-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі.

«Що ми повинні говорити чітко - це те, що одна країна не може бути одночасно членом Митного союзу і мати глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Це неможливо. Однак я вірю, є прагматичні шляхи для вирішення цього питання», - сказав президент Єврокомісії.

Баррозу зазначив, що Президент України Віктор Янукович чітко заявив про стратегічні відносини України з Євросоюзом. Він вітає цю заяву, зроблену українським Президентом на прес-конференції, передає «УНІАН».

При цьому президент Єврокомісії підкреслив, що остаточне рішення щодо того, бути членом Митного союзу чи мати зону вільної торгівлі з ЄС, має бути прийнято Києвом.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна буде максимально використовувати переваги співробітництва з ЄС та Митним союзом.

Президент Литви Даля Грібаускайте зазначила, що одночасне підписання угод з Євросоюзом та Митним союзом неможливе, оскільки ці угоди суперечитимуть одна одній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231