Європейський Союз сподівається на підписання Угоди про асоціацію з Україною під час саміту «Східного партнерства» у листопаді 2013 року. Про це заявив у ході пленарного засідання ХVІ саміту Україна-Європейський союз президент Європейського союзу Герман Ван Ромпей, повідомляє прес-служба Глави української держави.

Він зазначив, що сьогодні перед Україною та ЄС поставлено конкретний план розвитку відносин, а саме - Угода про асоціацію, яка включає глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі.

«Ми повинні працювати для того, щоб 2013 р. став визначальним у відносинах України та ЄС», - сказав він.

Ромпей також додав, що ефективна реалізація взятих Україною зобов'язань сприятиме успішному проведенню Саміту «Східного партнерства» в кінці листопада, «під час якого, сподіваюся, ми зможемо отримати видимий результат для України».

У свою чергу президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу також зазначив, що завдяки Угоді Україна зможе одержати доступ до ринків ЄС. «Підписання Угоди - це наша мета. Ми завжди готові допомагати Україні», - сказав він.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185