Військові навчальні заклади чекає трансформація. Про це під час прес-конференції сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, що може змінитися у зв'язку із запланованим скороченням ЗСУ.

«Ми дуже тісно працюємо з міністром оборони Павлом Лебедєвим і начальником Генерального штабу Володимиром Заманою, щоб нікого не втратити, і, як кажуть, дитину не виплеснути. Крім того, відбудеться розгляд програми реформування військової освіти на засіданні РНБО», - сказав він.

Табачник не став перераховувати спеціальності, за якими військові вузи більше не готуватимуть фахівців. «Трансформація буде, але ми домовилися, що не буде ліквідовуватися Військовий інститут Київського національного університету ім. Шевченка. Це нормальні процеси», - сказав він.

Крім того, за словами міністра, в Україні не буде ліквідовано інститут військових кафедр, оскільки часто офіцера запасу вчать за кошти юридичних або фізичних осіб. «Мені здається, нам вдалося переконати Міноборони в тому, що ліквідувати цю програму немає необхідності», - сказав він і нагадав, що в законі про державну службу прописана вимога мати звання офіцера запасу.

Як раніше повідомляв ForUm, перший заступник міністра оборони Олександр Олійник повідомив, що міністерство оборони прогнозує чисельність Збройних сил у 2017 році на рівні 110 тис. чоловік.

Заступник начальника Головного управління особового складу Генерального штабу ЗСУ Ігор Ніколаєнко заявив, що чисельність Збройних сил України до 2017 року скоротять зі 192 тис. до 100 тис.

Нагадаємо, міністр оборони України Павло Лебедєв заявив про те, що у 2013 році буде припинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

503