Естонія підтримує подальшу інтеграцію України в Європейський Союз. Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра Естонії Андруса Ансіпа, оприлюдненій на естонському «Радіо 4» з нагоди сьогоднішнього саміту Україна-ЄС, який проходить в Брюсселі.

За словами Ансіпа, саміт Україна-ЄС є кроком у низці дуже вирішальних подій для майбутнього України. «Більшість українців хочуть приєднатися до Європейського Союзу і, в той же час, знаходяться сили, які намагаються цьому завадити», - зазначив прем'єр-міністр Естонії і додав, що обов'язок Естонії та ЄС допомогти Україні на шляху інтеграції в ЄС, і дуже важливим є продовження відкритого діалогу на всіх рівнях.

Як позитивний відмічається факт відвідування напередодні саміту Україна-ЄС нашої держави Комісаром ЄС з питань розширення Штефаном Фюле.

Естонія позитивно оцінює те, що до саміту Східного партнерства, який відбудеться восени, Україною визначені основні завдання та імплементаційний план для їх реалізації, Верховною Радою прийнята декларація про інтеграцію в Європейський Союз, передає «УНІАН».

«Все свідчить про те, що до осіннього саміту у Вільнюсі всі умови можуть бути виконані і ми з Україною зможемо підписати і частково впровадити Угоду про асоціацію з ЄС та Угоду про зону вільної торгівлі - це найкраща можливість на шляху інтеграції в ЄС», - вважає Ансіп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223