Розвиваючи партнерство з Європейським Союзом, Україна досягла значних успіхів у процесі євроінтеграції. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час пленарного засідання ХVІ саміту Україна-Європейський Союз, повідомляє прес-служба Глави держави.

За його словами, з моменту проголошення курсу на євроінтеграцію прагнення України наближатися до об'єднаної Європи тільки зміцнювалося. Він додав, що розвиваючи партнерство з ЄС, Україна досягла значних успіхів у процесі євроінтеграції.

«У цьому році ми повинні зробити вирішальний крок на цьому шляху - підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС», - сказав Президент. Українська влада налаштована докласти максимум зусиль для досягнення цієї стратегічно важливої ​​мети, додав він.

На думку Януковича, Угода не тільки закріпить незворотність європейського розвитку, але і стане ефективним інструментом для проекту реалізації комплексу всеосяжних внутрішніх реформ.

Президент зазначив, що ця Угода важлива і в контексті подолання економічних викликів, чому сприятиме всеохоплююча зона вільної торгівлі. «Наше спільне завдання - підписання Угоди про асоціацію під час Саміту «Східного партнерства» у листопаді 2013 року і якнайшвидший початок її застосування», - сказав він.

Поряд з цим, нагадав Глава держави, для громадян України залишається актуальним питання лібералізації візового режиму.

Янукович також підкреслив важливість посилення співпраці в енергетичній сфері. «Україна робить кроки з метою посилення енергетичної незалежності. Разом з цим виняткове значення для нас має підтримка з боку ЄС, насамперед у питанні модернізації ГТС», - констатував Президент.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240