Україна і Європейський Союз підписали меморандум про взаєморозуміння з питання надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 610 млн євро. Меморандум був підписаний у рамках 16-го саміту Україна-ЄС.

Меморандум підписали міністр фінансів України Юрій Колобов та голова Національного банку України Ігор Соркін, а також відповідальний за економічні і монетарні питання віце-президент Єврокомісії Оллі Рен.

Меморандумом, зокрема, визначається порядок траншів кредиту, який встановлений в таких сумах: 10, 100, 250 і 250 млн євро, система моніторингу реалізації програми, а також термін її реалізації, встановлений на 2,5 роки з моменту набуття чинності меморандуму, передає «УНІАН».

При цьому в меморандумі визначено, що умовою виділення коштів буде, зокрема, висновок Єврокомісії про задовільну співпрацю Києва з Міжнародним валютним фондом.

Крім того, сторони підписали кредитну угоду, якою встановлюється термін погашення кредиту в 15 років, процедура визначення процентних ставок, а також умови погашення кредиту.

Кредитна угода зможе набрати чинності не пізніше, ніж протягом 12 місяців з моменту її підписання.

Як повідомляв ForUm, МВФ ухвалить рішення про надання кредиту Україні не раніше початку березня.

Нагадаємо, у лютому Міністерство фінансів здійснило перше погашення і сплату процентів у поточному році за зобов'язаннями перед МВФ на суму 634,1 млн доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231