Українським аграріям у 2013 році доведеться пересівати 9% озимих зернових культур, що значно менше, ніж у 2012 році, повідомила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко.

За її словами, прогнозований обсяг пересіву не перевищує норму, тоді як торік через несприятливі погодні умови, зокрема коротку весну, загинуло 25% озимих.

«Зима пройшла дуже хороша. Погодні умови були сприятливими. Навіть у таких областях як Крим, де не було 40% сходів, внаслідок глибокої відлиги потрібно буде пересівати всього 10%», - повідомила Адаменко, передає «УНІАН».

Експерт також зазначила, що крижана кірка утримується на території Сумської, Чернігівської, Харківської областей, що негативно впливає на стан озимих. При цьому, за словами Адаменко, похолодання, що йде в Україну, хоч і не буде тривалим, але затягне період «залежування» крижаної кірки в зазначених областях.

Як раніше повідомляв ForUm, директор департаменту землеробства Міністерства аграрної політики і продовольства України Олександр Демидов заявив, що українським аграріям у 2013 році доведеться пересіяти 3-5% озимих зернових.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188