Україна і Європейський Союз підписали адміністративну домовленість про неформальний діалог з питань бізнес-клімату. Підписання документа відбулося в рамках 16-го саміту Україна-ЄС.

Домовленість підписали міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов і генеральний директор Генерального директорату Єврокомісії з питань торгівлі Жан-Люк Демарті, передає «УНІАН».

Питання функціонування діалогу було схвалене на найвищому політичному рівні під час проведення 15-го засідання Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС 15 травня 2012 року.

Метою неформального діалогу є сприяння підвищенню двостороннього товарообігу та ефективне вирішення питань, що представляють взаємний інтерес у сфері торгівлі та інвестицій, шляхом своєчасного обміну інформацією між органами державної влади та у тісній співпраці з представниками бізнесу.

Адміністративною домовленістю закріплюються наміри сторін щодо обміну інформацією, попереднього інформування про заходи у сфері торгівлі та інвестицій, проведення роботи, спрямованої на усунення бар'єрів у сфері торгівлі, застосування нових підходів для поліпшення торговельних та інвестиційних відносин.

Документом також передбачається методологія функціонування діалогу, включаючи комунікативні процедури, фінансування участі делегацій у засіданнях, а також інформування двосторонніх органів Україна-ЄС про результати проведення діалогу.

Адміністративна домовленість укладається строком на п'ять років з можливістю автоматичного продовження її дії.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 25 лютого в Брюсселі проходить черговий, XVI саміт Україна-Європейський Союз, на якому основним питанням стане обговорення перспективи підписання Угоди про асоціацію в поточному році.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221