У болгарському Банско завершилася перша гонка дня на чемпіонаті Європи з біатлону - змішана естафета серед юніорів, де бронзові медалі завоювала збірна України.

У гонці, в якій беруть участь по два представники чоловічої і жіночої команди, ніхто з українців не обійшовся без промахів на стрільбі. Але, завдяки запасним патронам, передбаченим в естафеті, українцям вдалось уникнути штрафних кіл і потрапити в трійку призерів.

Юлія Журавок, що бігла на першому етапі, зробила два промахи в стрільбі лежачи й ідеально відстріляла в «стійці». Алла Гіленко, яка змінила її, допустила один промах у «лежанні» і два - в «стійці». Руслан Ткаленко та Артем Тищенко, які бігли слідом, відмінно відпрацювали в «лежанні». У стрільбі стоячи Ткаленко помилився двічі, а Тищенко - лише один раз, передає «УНІАН».

У підсумку, збірна України відстала від дуету лідерів на 1 хв. 45 сек. Переможців із Франції та їхніх головних опонентів з Росії розділили на фініші всього 0,1 сек.

Як раніше повідомляв ForUm, збірна України вже завоювала дві медалі на чемпіонаті Європи в Банско. Золото в індивідуальній гонці у чоловіків завоював Сергій Семенов, а срібло в жіночому спринті на рахунку Юлії Джим. Таким чином, бронза в юніорській естафеті стала третьою нагородою у скарбничці команди.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177