Українське населення, яке говорить російською мовою, не менш патріотичне, ніж україномовні громадяни. Про це в ефірі програми «Шустер Live» заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул у відповідь на репліку голови партії «Свобода» Олега Тягнибока.

Зокрема, Тягнибок заявив, що в Україні потрібно говорити виключно українською мовою, а не російською.

«Ми можемо по-різному думати, ми можемо жити за сотні кілометрів один від одного, ми можемо мати різні політичні погляди, але всі ми українці. І ми можемо навіть говорити іноді різними мовами. І я вам скажу, що російськомовний український патріотизм нічим не слабший і не гірший, ніж україномовний патріотизм. Mи з вами - одна нація», - заявив у відповідь на це віце-прем'єр, передає «УНІАН».

Коментуючи вигук Олега Тягнибока, ведучий програми Савік Шустер зазначив, що така позиція розколює країну.

Олександр Вілкул також запропонував Олегу Тягнибоку не плутати патріотизм з націоналізмом. Після цього, не втягуючись у емоційну дискусію, яка мала провокативний характер, віце-прем'єр продовжив виступ російською мовою.

Він звернув особливу увагу на необхідність вирішення важливих для країни економічних питань, а не політичних дискусій, що носять спекулятивний характер. «Давайте все-таки говорити на ту тему, яка цікава людям, і те, про що говорили люди! Для того щоб були місця у дитячих садках, для того щоб покращилася медицина... І для того щоб у нас були кращими дороги і робочі місця. Я буду говорити про ключові питання, які розглядаються в програмі економічних дій уряду. Це чіткий, вивірений набір кроків, які необхідно зробити», - зазначив Олександр Вілкул.

Віце-прем'єра під час виступу підтримувало більше 50% аудиторії у студії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252