У ході реконструкції Національного дендрологічного парку «Софіївка» посадовці одного із будівельних підприємств заволоділи державними коштами на суму 1 млн 500 тис. грн. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Співробітники спецслужби встановили, що протягом 2009-2011 років між дендрологічним парком і однією із будівельних компаній Черкаській області було укладено низку угод щодо реконструкції об'єктів інфраструктури пам'ятника культури, а також щодо зміцнення берегів його водойм. «Загальний обсяг фінансування із Державного бюджету склав близько 16 млн 500 тис. грн», - поінформували в СБУ.

Ініційованою відомством перевіркою встановлено, що у фінансово-господарських документах вартість виконаних робіт була завищена на 1 млн 500 тис. грн. Ці кошти, перераховані на рахунок генпідрядника, були переведені в готівку і привласнені.

За матеріалами СБУ слідчим управлінням УМВС України у Черкаській області розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217