В Україні починає поступово відроджуватися галузь свинарства. Так, закріпивши зростання поголів'я свиней в минулому році, в цьому році прогнозується наростити його ще на 2,2%. Таким чином, вітчизняні сільгоспвиробники починають реалізовувати високий виробничий і експортний потенціал цієї галузі тваринництва заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

У минулому році в Україні вдалося наростити поголів'я свиней. І вже на початок 2013 року в усіх категоріях господарств налічувалося поголів'я 7,52 млн голів свиней, що на 142,6 тисячі більше порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Оскільки основний ріст спостерігався на сільгосппідприємствах, то в цьому році держава буде стимулювати нарощування поголів'я свиней в господарствах населення.

«Вітчизняне свинарство залишається галуззю з високим виробничим і експортним потенціалом. Тому сьогодні важливим питанням є нарощування поголів'я свиней. У минулому році нам вдалося збільшити показники. І в цьому році ми прогнозуємо, що поголів'я свиней в усіх категоріях господарств зросте ще на 2,2% до 7,68 мільйона голів», - зазначив міністр.

Зокрема, згідно з прогнозами, на 2,4% зросте поголів'я свиней у сільгосппідприємствах і до кінця року складе 3,63 мільйона. А в господарствах населення нараховуватися 4,05 мільйона голів, що на 2% більше, ніж у 2012 році.

Слід також нагадати, що Мінагрополітики працює над проектом, згідно з яким фермерським господарствам будуть надаватися в лізинг ангари і поголів'я свиней, що дозволить господарям утримувати 150-200 голів свиней і мати гідні доходи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313