22 лютого о 15:25 у чергову частину Червонозаводського РВ міста Харкова від оператора служби «102» надійшло повідомлення про те, що у міліцію подзвонив невідомий і заявив про закладення вибухівки в одній зі шкіл району.

Як повідомляє сектор зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в області, на час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано близько 70 осіб.

«Правоохоронці ретельно перевірили територію навчального закладу площею близько 1,628 га. Ніяких вибухонебезпечних предметів не виявлено», - повідомили у міліції.

Встановлено, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробив учень вищевказаної школи.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

У зв'язку з тим, що хлопець не досяг віку настання кримінальної відповідальності, за його вчинок відповідатимуть батьки. Їм доведеться відшкодувати всі витрати відповідно до статті 184 Кодексу про адміністративні правопорушення України і виплатити штраф.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177