У Харківській області працівники Державтоінспекції оперативно розшукали водія, який скоїв наїзд на пішохода та зник з місця ДТП, повідомляє прес-служба ДАІ.

На стаціонарний пост ДАІ «ХТЗ» від чергового Чугуївського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що приблизно на 533 км автодороги Київ - Харків - Довжанський, поблизу Чугуєва, невстановленим автомобілем було скоєно наїзд на пішохода. Водій автомобіля з місця ДТП зник.

Прибувши на місце, автоінспектори з'ясували, що трагедія сталася після опівночі: водій невстановленого автомобіля скоїв наїзд на 53-річного пішохода, місцевого жителя, після чого зник з місця події. Внаслідок наїзду чоловік загинув на місці.

«Оглянувши місце скоєння ДТП, ми виявили фрагменти пошкоджених деталей транспортного засобу, який міг бути причетний до даної події. Я негайно повідомив черговому роти дорожньо-патрульної служби ДАІ про те, що наїзд міг бути здійснений водієм автомобіля Рено Магнум», - розповів командир взводу роти дорожньо-патрульної служби ДАІ Місако Кадімян.

На перехоплення водія-втікача були орієнтовані екіпажі ДПС, а також Державтоінспекція сусідніх областей - Луганської та Донецької.


 
«Ми припустили, що водій, швидше за все, ще не встиг від'їхати далеко, і тому, в першу чергу, «по гарячих слідах», потрібно було перевірити місця ймовірного знаходження вантажівки», - повідомив майор.

Близько трьох годин знадобилося працівникам ДАІ для встановлення місця знаходження транспортного засобу і водія: на стоянці було виявлено автомобіль з механічними пошкодженнями. 43-річний водій вантажівки, житель Луганської області, був у салоні. У розмові зі співробітниками ДАІ він зізнався у скоєному. На запитання, чому він зник з місця ДТП, чоловік відповів, що злякався.

За фактом порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть людини, а також залишення потерпілого (згідно ч.2 ст.286 та ч.1 ст.135 Кримінального кодексу України) порушено кримінальні провадження. Обставини події з'ясовуються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217