Загрози екологічній безпеці на Бортницькій станції аерації немає. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник у ході оперативного виїзної наради щодо технічного стану дамб станції, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Темник зазначив, що ситуація на Бортницькій станції перебуває на постійному контролі.

За його словами, Мінрегіон, КМДА та профільні науково-дослідні установи провели обстеження об'єкту і причин для виникнення надзвичайних ситуацій на ньому не виявили.

«Загрози екологічній безпеці немає. Є локальні обсипання нахилу дамб. Зараз для проведення технічної експертизи залучено три наукові інститути, за висновками яких буде встановлено технічний стан споруд. Також за результатами наради прийнято рішення, що до 5 березня 2013 року підрядник, який виконував роботи щодо зміцнення дамб, зобов'язаний за свій рахунок виконати відповідні роботи з приведення стану дамб до проектних рішень», - сказав Темник.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Бортницької станції аерації Володимир Бражник заявив про загрозу екологічної катастрофи.

Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявив, що на реконструкцію Бортницької станції аерації необхідно 4 мільярди гривень.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу разом з київською міською владою негайно вивчити стан справ на Бортницьких очисних спорудах.

Бортницька станція аерації - це комплекс інженерних споруд, устаткування і комунікацій, призначений для повної біологічної очистки стічних вод Києва та обробки затриманих забруднень. На станції проходять очистку всі побутові стічні води столиці, а також стоки промислових підприємств після попередньої їхньої очистки на самих підприємствах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223