При реєстрації своєї справи платникам податків більше не потрібно звертатися у податкові органи для постановки на облік. Їм достатньо подати відповідні документи тільки державному реєстратору, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

«Всі процедури подальшої реєстрації оперативно здійснюються між ДПСУ та Укрдержреєстром без участі платника. Тобто після отримання всіх необхідних документів держреєстратор реєструє підприємство або підприємця. Відомості з Єдиного державного реєстру надходять до податкових органів», - йдеться у повідомленні.

Органи ДПСУ протягом одного дня здійснюють постановку на облік цього платника податків та повідомляють про це державному реєстратору. Після цього реєстратор видає підприємству виписку, в якій підтверджується факт здійснення державної реєстрації та надаються відомості про постановку на облік в органах ДПС.

«Такий принцип «єдиного вікна» при заснуванні бізнесу, скасування необхідності отримання в органах ДПС довідки про взяття на облік зменшить бюрократичні зволікання і спростить процедури відкриття бізнесу підприємцям, заощадивши їм час і зайві витрати», - упевнені у Міндоходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332