Народний депутат від фракції ВО «Свобода», член комітету ВР з питань прав людини Богдан Бенюк вважає, що таємницю усиновлення в Україні потрібно зберігати. Про це він заявив у коментарі ForUm'у.

«Я вважаю, що таємницю усиновлення потрібно зберігати. Адже для чого її спочатку ввели в законодавче поле? Щоб не травмувати дитину, не завдавати їй шкоди. Ми знаємо, що наше суспільство невиховане, не вміє до таких речей ставитися толерантно», - зазначив Бенюк.

За словами депутата, за часів його дитинства малюків, які росли у неповних сім'ях, тобто були наполовину сиротами, багато хто висміював. «Такі діти були ущемлені у правах у порівнянні з тими, у кого були тата і мами. Сьогодні усиновлення, як і колись, поєднане з проблемними, болісними моментами, і завдання суспільства – робити так, щоб дитина страждала якомога менше», - підсумував нардеп.

Як раніше повідомляв ForUm, Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко виступив з ініціативою скасувати таємницю усиновлення, яка регламентується ст.228 Сімейного кодексу України. Зараз ведеться робота щодо розроблення відповідного законопроекту, і після проходження всіх процедур він потрапить на розгляд Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239