Євросоюз дискримінує Росію, підписавши угоду з Україною про безвізовий режим для власників службових біометричних паспортів та не погоджуючись на це для російської сторони. Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у виступі у Дипломатичній академії в Москві.

За його словами, Євросоюз відмовляється включати до переліку полегшення візових процедур власників службових біометричних паспортів.

Він зазначив, що з боку Росії такою перевагою змогли б користуватися 15 тисяч російських чиновників, а з боку ЄС - близько 200 тисяч чиновників.

Лавров підкреслив, що зовні це може сприйматися так, що переговорники від Росії хочуть домогтися безвізового режиму для своїх чиновників, але питання у тому, що такі прецеденти вже є, повідомляє «УНІАН».

«Зовсім недавно ЄС підписав угоду про спрощення візового режиму з Україною, де власники службових біометричних паспортів звільнені від необхідності отримувати візи. І тут ми, відмовившись від цього, свідомо підемо на те, що нас дискримінують. Коли ми запитуємо у Брюсселі, чому українцям це можна, а нам не можна, відповідь дуже цікава: Росія - це не Україна. Звичайно, не Україна, але ми ж знаємо, що чиновник український від чиновника російського не дуже відрізняється», - заявив Лавров.

Він підкреслив, що такий відверто дискримінаційний підхід Росію влаштувати не може, і МЗС РФ розраховує, що в остаточній редакції угоди про спрощення візового режиму така норма буде передбачена і для російської сторони.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, у Брюсселі відбудеться черговий, XVI саміт Україна - Європейський Союз, на якому основним питанням стане обговорення перспективи підписання Угоди про асоціацію у поточному році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237