У Харківській області Служба безпеки України ліквідувала канал контрабандного переміщення через державний кордон отруйних і сильнодіючих речовин.

За даними прес-центру СБУ, встановлено, що організоване злочинне угруповання, до складу якого входило вісім громадян України, налагодило на території Харківської та Луганської областей незаконне виробництво контрафактних засобів для боротьби зі шкідниками і хворобами рослин. Отруйні речовини виготовлялися і фасувалися під марками відомих іноземних виробників сільгоспхімії. Надалі контрафактний товар зловмисники планували поширювати на території України і суміжних країн.


 
16 лютого на території Золочівського району біля російсько-українського кордону співробітники СБУ затримали всіх учасників угруповання, які намагалися двома вантажними автомобілями переправити отруйні речовини поза встановленими пунктами пропуску. В ході огляду транспортних засобів у кузові вантажівок правоохоронці виявили та вилучили більше 2 тонн отруйних речовин різних найменувань, розфасованих у пляшки та каністри, а також анаболічні препарати, що містять у своєму складі сильнодіючі речовини.

 
Слідчим відділом Управління СБ України у Харківській області розпочато досудове розслідування за ознаками ч.2 ст.15 та ч.2 ст.201 (замах на контрабанду отруйних речовин, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За скоєння цього злочину учасникам ОЗУ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ти років з конфіскацією майна.
 
 
У рамках відкритого кримінального провадження за погодженням з обласною прокуратурою та на підставі постанови суду співробітники СБУ на території Харківської та Луганської областей припинили діяльність двох підпільних цехів з виготовлення отруйних речовин. Під час проведення обшуків приміщень було вилучено обладнання для виробництва хімікатів, запаси сировини, пакувальну тару, етикетки з назвами препаратів і голографічним зображенням, а також велику кількість вже готової до відправлення продукції.

Всього у зловмисників вилучено понад 20 тонн готових контрафактних пестицидів та понад 25 тонн діючої сировини.

Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247