Колишній тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони України Валерій Іващенко та його дружина отримали у Данії статус політичних біженців. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Комерсант-Україна».

«Я отримав офіційний документ із імміграційної служби Данії від 31 січня 2013 року, у якому зазначено: «Ви отримали притулок у Данії як біженець відповідно до закону про іноземців, параграф 7 п.1 і Конвенції ООН про статус біженців від 1951 року» . У Конвенції біженцем визнається особа, яка внаслідок обґрунтованих побоювань стати жертвою за расовими чи релігійними ознаками або через політичні погляди перебуває за межами країни своєї національної належності і не має можливості користуватися захистом цієї країни або не бажає користуватися таким захистом з побоювань. На додаток до сказаного я можу надати фотокопії отриманого мною документа, який займає 15 сторінок. Такий же документ отримала і моя дружина», - повідомив Іващенко.

Нагадаємо, за даними Міністерства закордонних справ України, колишньому тимчасовому виконувачу обов'язків міністра оборони Валерію Іващенку дано дозвіл на проживання у Данії.

Іващенко був затриманий у серпні 2010 року. Стосовно нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту. 14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва пом'якшила вирок Іващенку, звільнивши його від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік. 13 листопада 2012 року адвокати подали касаційну скаргу на вирок Іващенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231