До присяги приведена перша жінка-президент Республіки Корея. Під час церемонії інавгурації, яка пройшла сьогодні на площі перед Національним зборами, Пак Кін Хе принесла клятву і пообіцяла, що очолювана нею адміністрація зробить все можливе для «настання нової доби народного щастя і надій на світле майбутнє».

У церемонії брали участь 70 тис. осіб. Ранковим заходам передував ще один ритуал: рівно опівночі 18 представників різних соціальних кіл 33 рази вдарили у дзвін в альтанці Посінгак у центрі Сеула, що за традицією ознаменувало входження у владу 18-го президента країни, передає «ИТАР-ТАСС».


 
Також опівночі Пак Кін Хе прийняла обов'язки головнокомандувача збройними силами республіки. Це, нагадує агентство Ренхап, відбулося в умовах, коли КНДР провела ракетно-ядерні випробування і загрожує новими атомними вибухами. Опівночі Пак Кін Хе зателефонувала голові комітету начальників штабів ЗС РК. У відповідь на її наказ забезпечити боєготовність армії, ВПС і флоту на випадок можливих провокацій з боку Півночі генерал Чун Сін Чо запевнив її у тому, що всі три види збройних сил республіки пильно відстежують все, що відбувається у КНДР, і повністю готові до відбиття будь-яких провокацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362